Slunečnice BIO

BIO
Neohodnoceno
25 Kč 45 Kč 85 Kč od 25 Kč
Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Někteří lidé věří, že slunečnicová semínka jsou pouze potravou pro ptáky. Ti si často dají práci probírat se krmítky a nacházet slunečnicová semínka jako první. Ptáci jsou dostatečně chytří v hledání toho nejlepšího v potravě.

Nutriční hodnoty / 100 g

Energetická hodnota: 2475 kJ / 591 kcal

Tuky: 45g z toho nasycenych: 5,6g

Sacharidy: 27,6 g z toho cukry: 3,1 g

Vláknina: 11 g

Bílkoviny: 19,1 g

Sůl: 0 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ptáci jsou dostatečně chytří v hledání toho nejlepšího v potravě. Slunečnicová semínka jsou zdrojem všech potřebných živin potřebných pro lidské tělo s výjimkou vitaminu D. Jsou velice bohaté na vitamin E, základní v tucích rozpustný antioxidant lidského organismu.Slunečnicové semínka jsou tak vysoce prospěšná v ochraně kardiovaskulárního systému. Kromě toho májí také dobré množství mědi, manganu, selenu, hořčíku a fosforu. Součástí jsou také esenciální mastné kyseliny, jako jsou polynenasycené mastné kyseliny, kyselina linolová a kyselina olejová. Slunečnicová semínka jsou dobrým zdrojem bílkovin a aminokyselin, které jsou nezbytné pro dětský růst. 100 gramů semínek dodá tělu 584 kalorií, což je důvod, proč by se měla semena konzumovat s mírou. Je velice snadné přidat slunečnicová semínka do jakéhokoliv jídla. Přidejte je do teplé, studené cereální snídaně či jogurtu. Můžete je přidat do pomazánek na chleba či do těsta celozrnných koláčků a chleba. Hodí se skvěle do salátů či chlebu pita. Můžete je přidat do jídel připravovaných rychlým osmahnutím, těstovin, k salátům s tuňákem, kuřecím masem nebo garnáty. Mohou být vhodnou součástí různých směsí sušeného ovoce a oříšků. Pro co nejlepší chuť, stravitelnost a prospěšnost tělu je dobré nechat slunečnicová semínka odležet ve vodě, případně nechat vyklíčit. Příroda vybavila semínka inhibitory, zpomalovači enzymů a tak mohou být i roky stará semínka schopná klíčení. Semínka mohou být kvůli inhibitorům těžší k trávení. Pokud jsou semínka naklíčena či odležena po nějakou dobu ve vodě, jsou tak navozeny přírodní podmínky k uvolnění inhibitorů v semínkách a následně se tak usnadní jejich trávení. Naklíčením či odstáním ve vodě se také uvolní kompletní chuť semínek.