Mandle plátky

Neohodnoceno
85 Kč 165 Kč od 85 Kč
Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Mandle nakrájené na tenoučké plátky se skvěle hodí nejen na pečení, ale také jako posypka na dozdobení rozličných pokrmů.

Nutriční hodnoty / 100 g

Energetická hodnota: 1 917 kJ / 458 kcal

Tuky: 27,7 g z toho nasyceých: 2,7 g

Sacharidy: 47,8 g z toho cukry: 36,2 g

Bílkoviny: 9 g

Vláknina: 4,8 g

Sůl: 0 g

1917 kJ (458 kcal), Bílkoviny: 9 g. Sacharidy: 47,8 g (z toho cukry 36,2 g). Tuky: 27,7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g). Vláknina: 4,8 g.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mandle jsou bohaté na všechny základní živiny. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k jedněm z nejbohatších na proteiny. Více než polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Skládají se především z mononenasycených (34 %) a polynenasycených (11 %) mastných kyselin, hlavně kyseliny linolové, která v nervové soustavě plní důležitou funkci. Obsahují méně sacharidů než proteinů či tuků. Proto je vhodné kombinovat je s chlebem nebo se sušeným ovocem, jako jsou rozinky či fíky. Jsou bohaté na vitaminy B1, B6 a na vitamin E. Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku a fosforu. Jsou také velmi bohaté na zinek, měď a mangan, tj. stopové prvky, které v těle plní důležité funkce. Pravidelná konzumace mandlí posilňuje nervy, dodává pevnost svalům a pomáhá překonávat stres, depresi a únavu. Sportovci a těžce pracující najdou v mandlích potravinu, která dodává tělu energii a vitalitu.